Το Περιφερειακό τμήμα της ΕΕΧ και ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν το Σάββατο 9 Μαρτίου στο χώρο της ΔΕΘ περίπτερο 8 και ώρα 10 π.μ, ημερίδα με θέμα:
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Πρόγραμμα ομιλιών
10.00-10.30
Χαιρετισμοί
Στόχοι Ημερίδας
(Ι. Βαφειάδης, Πρόεδρος ΠΤΚΔΜ/ΕΕΧ)
Πολιτική της ΕΕΧ στον Τομέα των Τροφίμων
(Στ. Γωγάκος, Αντιπρόεδρος ΠΤΚΔΜ/ΕΕΧ)
10.30-10.50
“Συστήματα Διαχείρησης και Σήματα Ποιότητας στον Κλάδο των Τροφίμων: Επιτεύγματα και Προβληματισμοί”
Ιωάννα Πετροχείλου, Χημικός, Πρόεδρος Επιστημονικού Τμήματος Τροφίμων Ε.Ε.Χ.
10.50-11.10
“Εκπαίδευση και Έρευνα στα Τμήματα Χημείας σε σχέση με τη Διασφάλιση της Ποιότητας των Τροφίμων και της Υγείας των Καταναλωτών”
Γιώργος Μπλέκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νικόλαος Νενάδης, Λέκτορας και Ιωάννης Ερκέκογλου, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Χημείας Α.Π.Θ.
11.10-11.30
“Η Συμβολή του Γενικού Χημείου του Κράτους στον Έλεγχο της Ασφάλειας των Τροφίμων και στην Προστασία του Καταναλωτή”
Πετρούλα Ταραντίλη, Χημικός, Β΄Χημική Υπηρεσία, Γενικό Χημείο του Κράτους.
11.30-11.50
Συζήτηση
11.50-12.20
Διάλειμμα
12.20-12.40
“Διαχείριση κρίσεων – Διδάγματα”
Μπαρμπέρης Κωνσταντίνος, Χημικός, Προιστάμενος Διεύθυνσης Εργαστηριακών Ελέγχων Ε.Φ.Ε.Τ.
12.40-13.00
“Στοχαστική Προσέγγιση όσον αφορά τους Ελέγχους Γάλακτος και Προϊόντων αυτού, στα πλαίσια της Ασφάλειας και της
Προστασίας του Καταναλωτή”
Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Χημικός, MScFoodScience, Διευθυντής Διαχείρησης Ποιότητας ΜΕΒΓΑΛ.
13.00-13.20
“Πιστοποίηση και αυτοέλεγχος των επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων”
Νίκος Γκιζγκής, MSc Χημικός, Σύμβουλος Πιστοποίησης.
“Ο ρόλος του ιδιωτικού εργαστηρίου στον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων της αγοράς ”
Μάριος Μαρούλης, Χημικός, Ιδιωτικού Εργαστηρίου Χημικών Αναλύσεων.
Συζήτηση